Nyheder

Achilles førte an i målorgie

Rungsted-Hørsholm Floorball Klubs damehold har virkelig fundet formen i slutningen af sæsonen, hvor det er blevet til to sejre i træk over de nærmeste konkurrenter til andenpladsen i rækken Lyngby og Hafnia. Netop Lyngby stod på menuen for sidste gang i denne sæson, lørdag eftermiddag i Lundtofte Hallen.

Opgørene med rivalerne fra Lyngby har altid noget specielt over sig, ikke mindst på grund af at flere spillere fra Rungsted-holdet har spillet i Lyngby tidligere.

Det virkede til at være et tændt Lyngby hold der var mødt op, for at få revanche for det store 7-1 nederlag i forrige weekend. Hjemmeholdet gik friskt til den de første minutter, og det kastede også et mål af sig, da en Rungsted back bag fra eget mål, fik sendt en aflevering direkte op i staven på en Lyngby spiller der fra en fri position foran mål fik bragt hjemmeholdet i front.

Målet rystede ikke gæsterne der trådte på speederen og fik vendt kampen inden første periode var gået. Først var det Katrine Lind der blev sendt afsted i et breakaway af Josefine Achilles, her afdriblede Lind iskoldt keeperen og lagde bolden i det tomme mål og kort før pausen var det så Achilles selv der var på spil, da hun brød bolden højt oppe på banen og herefter sendte en flot baghånd i kassen.

Selvom Rungsted havde fået vendt skuden på rette køl igen, efter være kommet bagud, så var indstillingen i pausen til, at der skulle gives endnu mere gas i anden periode.

Allerede efter to minutter var anfører Lotte Laugesen på pletten da hun gik højt på en Lyngby-back og snuppede bolden fra hende og løb ned og sendte et baghåndsskud i mål til en 3-1 føring. Rungsted satte sig efterfølgende mere og mere på spillet, og i flere omgange fik gæsterne presset hjemmeholdet ned i egen zone, uden dog at få rigtig hul på bylden.

De gange Lyngby kom frem på banen med bolden, var Rungsted farlige på kontringer og netop på en sådan en, kom 4-1. Josefine Achilles blev sendt af sted på kanten og herfra sendte hun et fladt trækskud ind bag den uheldige Lyngby keeper der fik mistimet sit indgreb.

Målscoringen i anden periode blev rundet af med et frislags mål, som blev udført på fornemmeste vis. Maria Gaston havde placeret sin numse op i Lyngby keeperens ansigt og derfor kunne hun intet se, da Marta Majkut firsttimede kuglen i kassen. KLASSEMÅL.

I pausen mellem anden og tredje periode blev der i gæsterne omklædningsrum talt om ikke at give slip på kampen, nu hvor man var kommet foran med fire mål og havde styr på tingene.

Tredje periode blev da også indledt med et mål fra de orange, da Maria Just trak op igennem midten og sendte et knaldhårdt trækskud afsted, som keeperen i første omgang reddede med Lotte Laugesen var klar foran kassen til at samle returen op og fik skubbet bolden det sidste stykke i mål.

Efter målet gik udeholdet i sort i 50 sekunder. De 50 sekunder brugte Lyngby til at score to gange, og det var lidt for meget for Rungsted-træner Christian Sonne, der valgte at tage timeout i forlængelse af Lyngbys andet mål. Sonne dikterede mere intensitet og fysik i spillet og det fik han.

Rungsted brugte nemlig kampens sidste 10 minutter på at gå fra 6-3 til 11-3 uden at Lyngby havde et modsvar. Josefine Achilles scorede på de 10 minutter hattrick, med blandet to flotte styringer inde foran mål. Josefine Quaade ville også gerne være med på tavlen og satte kuglen ind efter flot forarbejde af Maria Gaston, som sendte en eminent pasning afsted på bagerste stolpe, hvor Quaade blot skulle sætte staven på.

Lotte Laugesen lukkede kampen med sin anden scoring et par minutter før slutfløjt.

Rungsted var afgjort det bedre hold idag, men Lyngby må også erkende at skarpheden hos gæsterne ikke var set bedre i denne sæson, og derfor blev nederlaget noget større end nogen lige havde forestillet sig.

Annika Panduro stod en glimrende kamp, eneste minus var det andet Lyngby mål, hvor hun selv erkendte, at hun burde have lukket langs gulvet.

LOM: Josefine Achilles kunne ingen røre på dagen, efter hun fik mere offensiv frihed som wing midtvejs i første periode, var hun uimodståelig og derfra så hun sig ikke tilbage. Fem flotte mål blev det til og en enkelt assist. “Jobs” har i sær efter nytår bare vist stigende formkurve og det var derfor kun et spørgsmål om tid før hun brød igennem lydmuren og for alvor viste skarpheden.

 

Kategorier:Nyheder