Nyheder

Månedsrapporten – godt nytår

Årskiftet giver i mange henseender anledning til reflektion over det forgangne år, samt at se frem mod det år der venter.

Rungsted Hørsholm Floorball klub har i 2015 taget nogle meget vigtige og store skridt i udviklingen af klubben. Det har dog ikke været uden bump og sten på vejen. Selvom nogle af forhindringerne har været virkelig vanskelige passere, så har vi i 2015 fortsat den rejse vi startede på for snart 3 år siden. Det skyldes ikke mindst, at vi har bevaret evne til at fokusere på, at alle udfordringer er muligheder i forklædning.

I forhold til de opstillede mål ser det ved årskiftet  “rigtig fornuftigt ud”.

Antallet af medlemmer er steget med 45 pct. i 2015, hvilket ved årsskiftet er langt højere end vi havde kalkuleret med. Udover at der er startet mange nye spillere, så har vi været gode til at fastholde medlemmer, hvilket for bestyrelsen har været et fokus punkt og derfor skønt at det også kommer til udtryk i praksis.

Økonomien fortsætter den positive udvikling. Udover indtægterne fra kontingent vokser, så blev de markante nedskæringer, der var lagt op til i aktivitetstilskud, ikke vedtaget af politikerne i december. Vi har som en ansvarlig forening styret ud fra at dette kunne bortfalde, hvilket selvfølgelig giver os lidt mere rum i økonomien.

Flere frivillige og uddeligering af opgaver har i 2015 været et fokusområde og vil også være det fremadrettet. Frivilligstrategi, ressourcebank og ungdomsudvalg er nogle betydelige milepæle vi har nået i 2015 i bestræbelserne på at få flere “skuldre” til at bære.

I efteråret blev et ungdomsudvalg sat i søen, med det formål at være med til aktivt at forbedre rammerne for ungdommen i klubben. Udvalget består, udover en repræsentant fra bestyrelsen, af en række forældre, der har lysten til at hjælpe med at organisere ungdomsarbejdet i klubben.

Nykredit ungdoms cup i december var første større opgave, hvor ungdomsudvalget skulle stå for afviklingen. Det gik over alt forventning, med hele 25 hjælpere og stor ros for forældre og modstandere.

I 2015 blev motion- og fitnessfloorball det nye “sorte”. Hele 30 nye spillere har meldt sig ind i klubben og det ser ud til at succesen fortsætter i 2016, hvor et nyt hold er under oprettelsen.

Selvom de positive historier har været i overtal, så har 2015 også haft sine udfordringer – med kampaflysninger, manglende klubfaciliteter, haltider etc., men det ændre dog ikke på at 2015 har været endnu et fantastisk år.

På årets næstsidste dag er der også tid til at se ind i krystalkuglen for 2016.

Foråret kommer sportsligt til at stå i ungdommens tegn med miniturneringer, SSL arrangement, Sveriges tur og landsstævne. Det bliver spændende, at se om vi kan slå rekorden fra sidste år med antal deltagere til landsstævnet, der i år afholdes i Ringsted i slutningen af marts.

Mens herreholdet ikke har en ambition om at rykke op i den bedste række bliver det spændende, at se om Sonne  og damerne sætter sig pladsen, der giver adgang til direkte oprykning til den bedste række.

Vi er i skarp konkurrence med de mange andre sportsgrene i kommunen, og hvis vi skal fastholde størstedelen af den mange nye medlemmer, så vi bliver nødt til at være bedre end de andre og det kræver vi hele tiden flytter os, hvilket bestyrelsen og undertegnet er fuld opmærksom på.

I 2016 skal rammer udenfor banen derfor fortsat forbedres. Det er både de fysiske- samt organisatoriske rammer, hvor især ungdomsudvalget bliver fyrtårnet i forhold til at arrangere sociale aktiviteter.

Med begrænset haltider, så er detailplanlægningen i forhold til næste sæson allerede i gang, eftersom manglende haltider ikke må blive en hæmsko for vækst. For det ikke bliver et problem på længere sigt (2-3 år) arbejder vi allerede nu på nogle løsninger, der gør os mindre sårbare. En af de løsninger skal bestyrelsen drøfte på det første bestyrelsesmøde i januar, men hvad det konkret går ud på må jeg nok hellere vente med at løfte sløret for😊

Samlet set, når jeg ser ned i krystalkuglen, så har jeg følgende spådomme til 2016:

  • Vi slår sidste års deltagerantal til landsstævnet i Ringsted
  • Minimum et ungdomshold går hele vejen til landsstævnet og spiller med om guldmedaljerne.
  • Damerne sætter i foråret det hele på plads og tager 1. pladsen i rækken.
  • Vi runder 200 medlemmer i 2016
  • Vi kommer op på minimum 20 pigespillere i alderen 8-14 år.
  • Vi kommer ud med et overskud på + 25 tkr. i regnskabet for 2015/2016

Som med alle spådomme, så er det nok ikke alle der rammer rigtigt, men det bliver spændende at se til årsskiftet næste år om hvilke der spot on og hvilke der er langt ude i skoven 🙂

Med det vil jeg ønske alle et godt nytår.

 

 

 

 

Kategorier:Nyheder