Nyheder

3. klasserne lukkede og slukkede fredag – 3 fantastiske uger med skolefloorball

Mere end 380 børn fra 2 og 3. klasserne på Vallerødskole, Rungstedskole og Usserødskole havde torsdag og fredag, som afslutning på 3 ugers forløb med fokus på floorballsporten, sat hinanden stævne i Rungstedhallen.

Turneringen markerede derudover afslutningen på pilotprojektet mellem Hørsholm kommune, skolerne og den lokale floorballklub, hvor eleverne fra 2. og 3. klasserne to gange om ugen er blevet undervist af konsulenter tilknyttet Rungsted Hørsholm floorball klub.

”Aftalen har uden tvivl været den mest ambitiøse i vores forenings historie, hvor vi har skulle planlægge mere end 80 timers undervisning.   Resultatet er, at vi med succes fået vist sporten frem for en masse børn og målt på antallet af henvendelser, er der mange, der ønsker at prøve sporten af i klubregi. Rigtig mange bruger sporten i kombination med de store sommersportsgrene som fodbold.” fortæller ungdomsansvarlig Stephan Grey fra Rungsted Hørsholm floorball klub.

Forløbet har både i indhold og omfang været helt unikt. Konsulenter fra Rungsted Hørsholm floorball klub har blandt andet undervist i, hvordan spillet kan kombineres med leg og motoriske øvelser. Hele forløbet er sket i tæt samarbejde med idrætslærerne fra skolerne og er støttet af Dansk Floorball Union, med udstyr og undervisningsmateriale.

Det var derfor også en flok spændte elever der mødte op til den afsluttende turnering, hvor de for første gange skulle spille på en rigtig bane med bander. Der blev spillet på hele 4 baner og da vinderne fredag over middag var fundet for 3. klasserne var der spillet mere end 200 kampe.

Det var nogle glade vindere der fortjent modtog en hyldest fra klassekammeraterne efter mange kampe med fuld damp på alle kedlerne. For 3. klasserne vedkommende gjorde Vallerødskolen rent bord hos både pigerne og drengene, Usserødskolens piger var dog tæt på i den ene pulje. Der var mere spænding om det i rækkerne for 2. klasserne hvor Vallerødskolens piger vandt mens drengene fra Rungstedskole tog sejren.

Udover spillet på banen var det en sjov og anderledes sportsdag, hvor eleverne kunne skyde til måls og prøve at være en målmand i ført fuldt målmandsudstyr

Lidt billeder fra fredagens turnering med 3. klasserne.

foto-27foto-26 kopifoto-34foto-41foto-40foto-39foto-38foto-37foto-36foto-35foto-32foto-31foto-30foto-29foto-27foto-24foto-23foto-21foto-20

Kategorier:Nyheder